субота, 5. март 2011.

Priroda lične stvarnosti - Jane Roberts

Morate jednom početi da verujete sebi.
Ja predlažem da to bude sada.
Ako to ne uradite, onda ćete zauvek očekivati davaše vrednosti priznaju drugi, a vi sami nikada nećete biti zadovoljni.
Uvek ćete druge ljude pitati šta da radite, dok ćete ih u isto vreme vređati. Činiće vam se da je njihovo iskustvo ono pravo,a vaše lažno. Osećaćete se prevarenim.

Uvidećete da preterujete sa negativnim aspektima svog života,a insistirate na pozitivnim iskustvima drugih.
Posedujete višedimenzionalnu ličnost. Imajte poverenje u svoje čudesno postojanje. Nemojte pravili podele između fizičkog i duhovnog u vašem životu, jer duhovno progovara fizičkim glasom,a telesno je kreacija duha.

Nemojte precenjivati reči gurua, sveštenika, naučnika, psihologa,prijatelja, niti mene, i stavljati ih iznad sopstvenog bića.

Mnogo toga možete da naučite od drugih, ali ono najdublje znanje mora da potekne iz vas. Vaša je svest obuhvaćena realnošću koju niko drugi sem vas ne može da doživi, i koja je jedinstvena i neprevodiva, sa svojim značenjem, i koja sledi sopstvene staze
stvaranja.
Delite postojanje sa drugima koji su doživeli svoja putovanja ali na svoje načine, a zajednički vam je samo čin putovanja. Budite dobri prema sebi i svojim prijateljima.


Ne smete se plašiti sopstvenog postojanja i očekivati da kroz njega putujete i
istražujete njegove dimenzije. Prvo morate da napravite mali korak ka potvrđivanju svog identiteta. To potvrđivanje će otpustiti one osobine koje posedujete i otvoriti nove puteve doživljavanja.
Ti putevi će biti a i jesu samo vaši.

Kada od drugih tražite da protumače vaše snove, na primer, automatski stavljate ispunjenje sopstvenih potencijala podalje od sebe.

Kada nekoga molite da vam pokaže pravac u životu, onda u izvesnom stepenu ne date sebi da uvidite da je taj pravac u vama samima. Bez svesti o tome nijedan način vam ne može pomoći.

Sada:

Ova knjiga nije obuhvatila neka nejasna uputstva koja treba da vam pomognu da dostignete ono što smatrate duhovnim razvojem i psihološkom ekspertizom. Ona je ipak samo priprema za sve one koji žele da koriste postojanje kao okvir za
posmatranje i doživljavanje drugih stvarnosti.

Kao što sam ranije pomenuo, nećete postati duhovniji odbacujući telo.

Ovaj život je onaj koji vi živite! Imajte poverenje u ono što teče vašim venama. Na
taj način, druge će realnosti da vam se same pokažu. Dodaće dimenziju i dubinu ovoj sadašnjoj.


Vi Sami Stvarate Svoju Stvarnost - Gde God da Putujete, i u Kojoj God Dimenziji da se Nalazite.

Pre nego što krenete na neka druga putovanja svesti, shvatite da će vas vaša ubeđenja slediti i formirati vaša doživljavanja tamo,kao što to čine i ovde. Ako verujete u demone onda ćete ih i sresti
- u ovom životu kao neprijatelje, a u drugim stvarnostima kao
carstvo đavola ili "đavoljeg duha."

Ako se plašite svojih osećanja i verujete da su pogrešna, kadapokušate "psihološki" eksperiment, možda ćete da poverujete da ste opsednuti. Vaša osećanja, onda potisnuta, činiće vam se demonskim. Uplašićete se da ih pripišete samom sebi, pa ćete tako smatrati da pripadaju bestelesnom duhu.

Vrlo je važno da shvatite nevinost svih osećanja, jer svako od njih, ako se posmatra
izolovano, odvešće vas nazad ka stvarnosti ljubavi.

Ne verujte nikome ko vam kaže da ste zli ili krivi zbog svoje prirode ili psihičkog postojanja, ili zbog bilo koje druge dogme. Ne verujte nikome ko vas odvodi od vaše sopstvene realnosti.

Ne sledite one koji vam govore da se morate pokajati. Umesto toga verujte u spontanost svog postojanja i u život koji je samo vaš.

Ako vam se ne dopada mesto gde se nalazite, onda preispitujte ubeđenja koja posedujete.Dovedite ih na otvoreno polje. Nema ničega u vama čega bi
trebalo da se bojite.

Moj je Život Samo Moj i Ja Ga Stvaram.

Često sebi ponavljajte to. Stvarajte vaš život sada, koristeći svoja ubeđenja kao što umetnik koristi boje. Nema tog stanja koje vi niste u stanju da promenite, osim onog fizičkog, dobijenog rođenjem u carstvo postojanja, kao što je nedostatak nekog organa
ili neke funkcije organizma.

Ako ste ispunjeni samosažaljenjem zbog bolesti ili životne situacije, onda preuzmite inicijativu. Suočite se sa svojim ubeđenjenjima iskreno i pronađite razloge svojih problema.

Govorim unutrašnjom živošću koja je urođena u svakog od mojih čitalaca, sa unutrašnjim znanjem koje im takođe pripada.

Završiću sa onim što sam već rekao:

Dat vam je dar bogova!

Stvarate svoju realnost u skladu sa svojim verovanjima: vama pripada stvaralačka energija koja čini vaš svet; ne postoje ograničenja u biću, osim onih u koje sami verujete.

Ja se zovem Set. S radošću izgovaram svoje ime, iako imena nisu važna. Svako od vas neka svako jutro izgovori svoje ime s radošću.

Svoj život stvarate kroz unutrašnje moći svoga bića, čiji je izvor u vama ali i izvan svih Ja koje poznajete. Cenite sebe i krećite se božanskim linijama svog postojanja.

Нема коментара:

Постави коментар